featured

2024 YILI ÇKS GÜNCELLEMELERİ SONA ERİYOR

service

Yönetmelik ve Çiftçi Kayıt Sistemi Uygulama Talimatı  gereğince çiftçilerimizin belirlenen tarihlerde Çks kayıtlarını tamamlaması gerekiyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam; “ 2024 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2023 tarihinde başladı ve 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecektir. Çiftçilerimiz yeni kayıt ve bilgi güncellemesi için, 2 Ocak 2024 tarihine kadar bağlı bulundukları İlçe Müdürlüklerine başvurmalıdır.  Daha önceden ÇKS kaydı olan üreticilerimiz ise, bilgilerinde bir değişiklik yok ise, e-Devlet kapısı üzerinden yine 2 Ocak 2024 tarihine kadar kayıtlarını yenileyebileceklerdir.

5 Nisan 2023 tarihinde 5488 sayılı Tarım Kanunu’nda yapılan değişiklikle tarımsal üretim planlanması konusunda Bakanlığımıza yetki verilmiş olup, bu kapsamda Bakanlığımızca çalışmalar başlatılmıştır. Tarımsal üretimin planlanması ile  gıda güvencesi ve güvenliğinin sağlanması, verimliliğin artırılması, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması için Bakanlıkça belirlenen ürün veya ürün gruplarının üretimine başlanmadan önce izin alınması zorunlu hale getirilmiştir. Bu nedenle Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında kayıt alına alınmayan alanların da kayıt altına alınması  önem arz etmektedir.

Ayrıca Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, Tarımsal faaliyet yapılan ancak mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan alanlar  kayıt altına alınabilecektir.

2024 yılı üretim sezonunun tüm üreticilerimiz için hayırlı ve bereketli olmasını diliyor, tüm üreticilerimizi başvuru tarihlerini kaçırmadan kayıtlarını tamamlaması için İlçe Müdürlüklerimize bekliyoruz.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 YILI ÇKS GÜNCELLEMELERİ SONA ERİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin