featured

EĞİTİM KENTİ ÇARŞAMBA

service

Çarşamba Belediyesi eğitime ve öğrencilere yaptığı yatırımlar ile fark yaratmaya devam ediyor. İlçede eğitimden bilime, sanattan spora her alanda çocukların, gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri alanları hayata geçirdiklerini dile getiren Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, kaliteli eğitim anaokulunda başlar diyerek ilçeye 7 anaokulu kazandıracaklarını belirtti.

HALIT DOGAN scaled

Eğitim kenti Çarşamba

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Güzide kentimiz Çarşamba’mızda çocuklarımızın geleceği için en iyi hizmetleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Kaliteli eğitimin,  küçük yaşta, anaokullarında başladığının bilincindeyiz. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çarşamba’mızda 2 tane anaokulumuz var. Birisi doğu yakada, birisi batı yakada fakat çocuk sayımız, nüfus sayımız iki tane anaokulumuzu yetersiz hale getirmiş oldu.  İlave 5 tane daha anaokulu yapıyoruz şu anda. Bu 5 anaokulumuzu hem doğu yakada hem batı yakadaki mahallelerimize yapmış olacağız. Bu sayede 7 anaokuluyla Çarşamba’nın okul öncesi öğretimde önemli bir ihtiyacını, inşallah karşılamış olacağız. Bunlardan bir tanesi de özel çocuklarımızın eğitim göreceği anaokulu. Özel çocuklarımızı çok önemsiyoruz ancak bununla alakalı okul öncesi eğitimle ilgili bir sorunumuz vardı. İnşallah bunu da özel eğitim anaokulumuz halletmiş olacağız. Özel  gereksinimli çocuklarımızın eğitim gördüğü ortaokul, lise düzeyinde okulumuz var. İş okulu olarak da mevcuttaki Endüstri Meslek Lisesinin içerisinde eğitim görüyor özel çocuklarımız. Çarşamba Organize Sanayi Bölgemiz içerisine de bir anaokulu, 2024 yatırım programına alındı. İnşallah o da yapıldığında Çarşamba’da 8 anaokulunun olduğu bir eğitim hizmeti de sağlanmış olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çarşamba’ya, çocuklarımıza, eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

DCI 142 scaled
default

Gençler, Çarşamba’da kendini geliştiriyor

Başkan Doğan, “Çarşamba’mız bir yandan da üniversite kenti, öğrenci kenti. İletişim Fakültesinden Hukuk Fakültesine, meslek yüksek okullarına; ilçemizde 3 fakülte, 2 meslek yüksekokuluna ev sahipliği yapıyoruz. Ailelerinin bizlere emaneti, hem bugünümüzün hem de geleceğimizin teminatı binlerce öğrencimiz ilçemizde eğitim görüyor. Öğrencilerimizin vize, final dönemlerinde özellikle talep ettiği bir kütüphane isteği vardı. Biz de Türkiye’de ilk olarak AVM içerisindeki en kapsamlı kütüphanemizi Cumhuriyetimizin 100. yılında ilçemizin, hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Çocuk, bebek kütüphanesinden konferans salonuna, çalışma odalarına, kafeteryasına kadar her ayrıntısı ince ince düşünülmüş kütüphanemiz ile de öğrencilerimizin taleplerini karşılamış olacağız. Çarşamba’mız kitap okuma oranı da yüksek bir ilçe, tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Üniversite için kentimize gelen öğrencilerimizin kendilerini geliştirebilmeleri için sanattan spora birçok faaliyet alanı yaratıyoruz ilçemizde. Yarı olimpik standartlardaki yüzme havuzumuzu yıl başına kadar tamamlamış olacağız. Olimpik standartlarda ülkemizin ilk Durgunsu Yarış Parkuru olma özelliğine sahip kano merkezimizde de sona yaklaştık. Gençlerimiz ilçemizde her türlü spor branşında eğitim alıp kendilerini geliştirebiliyorlar. Geleceğin bilim insanları Çarşamba’da yetişiyor mottosuyla çıktığımız yolda ilçemize Bilim Park Çarşamba’yı kazandırdık. Açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından TEKNOFEST Karadeniz’de gerçekleştirildi. Bilim Merkezi inşaatımız da sürüyor. 2024 yılında inşallah açılışını gerçekleştireceğiz.  Her fırsatta Çarşamba’mız bir eğitim kenti,  öğrenci kenti diyoruz; bunun için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

DJI 0314 scaled
default

Çarşamba Belediyesi tarafından Kocatepe İlkokulu ve Yeşilırmak İlkokulunun yapımları tamamlanırken; Atatürk İlkokulu, 75. Yıl Sağlık Meslek Lisesi, Kürtün İlköğretim Okulu’nun güçlendirme çalışmaları yapıldı. Birçok okulun dış cephe çalışması yapılmış durumda. Yatırım planına alınan ve devam eden okullar ise; Sarıcalı İlkokulu, Çarşamba OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Anaokulu, Hasbahçe Özel Eğitim Okulu, Gazi Anaokulu, Üçköprü Anaokulu, Çay Anaokulu, Orta Anaokulu (TOBB), Kirazlıkçay Anaokulu ve Dumlupınar Ortaokulu.

PPPPPPPPPP 13

TURGUT BOZYEL

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EĞİTİM KENTİ ÇARŞAMBA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin